Nyslungad honung är något speciellt. Mer lättarbetad
och lite smakfullare än honung som fått stå ett tag. Nektarinslaget i honungen till det här mjödet visade sig domineras av raps och till viss del brakved och blåklint. Brakveden har gett mjödet en ovanligt smörig karaktär,även att honungen var nyslungad kan ha bidragit till det. Honungen kommer från området kring Väte på Gotland, basen för Åsa Perssons biodling. Åsa är en av de få kvinnliga yrkesbiodlarna i Sverige. Finns även som torr under namnet ”Surr och Brak”.
Mjödhamnen satsar på export i samarbete med Grimfrost. Vi når USA, England och Tyskland. Läs mer
Guld i Mazer Cup
Mjödhamnen har vunnit guld i internationella Mazer Cup med Jarl's Brew vilket är känt som Dubbelt i Sverige. Läs mer här.
Branden på Orten vann årets Mazer Cup!
Nu i Mars så vann Branden på Orten guld i den internationella tävlingen Mazer Cup, inom kategorin dessert mjöd!
Nu i Juni så lanseras nästa årgång av denna fantast…