Mjödbloggen
Teckensnitts storlek: +

Varm mjöd till Jul

För de som missade radioprogrammet Meny där det ingick ett inslag om mjöd, så går det att lyssna på det på nätet här. En sak som togs upp i programmet var möjligheten att dricka mjöd varmt, och det kanske är många som är nyfikna på vilket mjöd som passar bäst att dricka varmt, som en dryck till jul istället för glögg. Mjödhamnen har testat detta och kommit fram till att två av mjöden i utbudet är helt överlägsna i det syftet.

Dessa mjöd är Korzenny vars kryddiga smaker kommer fram betydligt tydligare när det har värmts, och Cranberry Mead vars doft även som kallt påminner väldigt mycket om glögg, och när det värmts känns ännu mer glögglik även till smaken. Balansen mellan torrhet och sötma är perfekt för uppvärmning i båda dessa mjöd. Det går självklart bra att liksom med glögg blanda i russin, mandlar, och annat som man tycker kan vara gott och juligt.

För de som missade radioprogrammet Meny där det ingick ett inslag om mjöd, så går det att lyssna på det på nätet här. En sak som togs upp i programmet var möjligheten att dricka mjöd varmt, och det kanske är många som är nyfikna på vilket mjöd som passar bäst att dricka varmt, som en dryck till jul istället för glögg. Mjödhamnen har testat detta och kommit fram till att två av mjöden i utbudet är helt överlägsna i det syftet.

Dessa mjöd är Korzenny vars kryddiga smaker kommer fram betydligt tydligare när det har värmts, och Cranberry Mead vars doft även som kallt påminner väldigt mycket om glögg, och när det värmts känns ännu mer glögglik även till smaken. Balansen mellan torrhet och sötma är perfekt för uppvärmning i båda dessa mjöd. Det går självklart bra att liksom med glögg blanda i russin, mandlar, och annat som man tycker kan vara gott och juligt.

Mjöd i Radio
Fira nyår med mjöd!

Kommentarer

 
Kommentarer saknas

JOHAN PIHL

 

Johanskogen