Vad är mjöd? Den här historiska drycken kan smaka och se ut på många olika sätt. Den vanligaste typen av mjöd kan till både färg och smak jämföras med ett sött, lättdrucket och lent vitt vin. Men det går inte att likställa mjöd och vin, för det är två olika sorters drycker, och båda har sina egna kvalitéer och traditioner.

I dagens samhälle har mjöd börjat att etablera sig som en gourmé-dryck, en lyxig matchning till maten eller en häftig upplevelse på egen hand.

På denna provning får ni i spännande medeltida miljö prova 7 olika sorters mjöd, både traditionella och något mer kreativa. På provningen guidas ni av en riktig mjödkännare som berättar om mjödets historia, de olika sorterna, och tillverkningsprocessen. Ni får tips om hur de olika mjödsorter skall serveras, och vilken mat de gärna skall paras med.

Varmt välkomna på en resa till mjödvärlden!

Plats: Sjätte Tunnan, Stora Nygatan 43, T-bana Gamla Stan, Stockholm

Pris: 425:-

Swish till 0705447403, inkludera din mailadress i kommentarfältet för att kunna få bokningsbekräftelse.

Antalet platser är begränsad. Provningen tar ca 1,5 tim.

Det är möjligt att avnjuta en medeltida måltid efter provningen, bord och mat förbokas i så fall separat via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.