Mjödbloggen
Teckensnitts storlek: +

Första Mölskan

Igår satte Mjödhamnen sin första sats Mölska. Det var en intensiv dag. Den ojästa Mölskan hade väldigt hög densitet, och kommer därför att bli väldigt stark, för en ölbrygd (kring 9 %vol), och det ska bli intressant att se hur den utvecklar sig. Vi använde pale ale malt, och en liten del mörk karamellmalt i inmäskningen, och i koket, två sorters humle: Bramling Cross och Pilgrim. I jäskärlet honung från Mikael Sundström (Bergslagshonung).

Igår satte Mjödhamnen sin första sats Mölska. Det var en intensiv dag. Den ojästa Mölskan hade väldigt hög densitet, och kommer därför att bli väldigt stark, för en ölbrygd (kring 9 %vol), och det ska bli intressant att se hur den utvecklar sig. Vi använde pale ale malt, och en liten del mörk karamellmalt i inmäskningen, och i koket, två sorters humle: Bramling Cross och Pilgrim. I jäskärlet honung från Mikael Sundström (Bergslagshonung).

Expedition Mjöd börjar NU
Mjödproduktionen i Hälsingland

Kommentarer

 
Kommentarer saknas

JOHAN PIHL

 

Johanskogen