Mjödbloggen
Teckensnitts storlek: +

Förändringar och Stora Planer

Det var ett tag sedan som jag gjorde en uppdatering nu, och det är inte för att inget har hänt, utan snarare att jag undvikit att berätta om en plan som jag arbetat på ända sedan i början på året. Det finns så mycket att säga om den planen att det är väldigt svårt att bestämma sig för i vilken ände det är bäst att börja.

Jag får försöka att ta det kortfattat till att börja med, för att fylla in alla detaljer i senare inlägg.

Det handlar om en plan för mjödproduktion i Sverige, och produktionen kommer att ske på ett väldigt speciellt sätt. Det kommer att vara en rullande/mobil produktion som kommer att kallas för ”Expedition Lokalt Mjöd”. I praktiken innebär det att vi kommer att åka omkring i hela landet för at besöka biodlare i en lastbil vars ena hälft är ombyggd till en bodel, och den andra till ett mjöderi. Och mjödet kommer att jäsas på plats hos biodlaren, på dennes egna honung. Tre olika mjöd ska göras på varje plats, och varje sats mjöd som görs kommer att vara helt unik.

Lastbil

Lagring kommer dock att ske i en lokal i Hällefors, dit Mjödhamnen alldeles nyligen har flyttat sin verksamhet för att förbereda inför de kommande planerna.

Den nya adressen är:
Mjödhamnen AB
Industrivägen 7
712 30 Hällefors

Tel för närvarande är : 070-5447403

Lagerlokal

I Hällefors kommer två olika saker att göras. Dels kommer den mjöd som vi jäser mobilt att lagras där och tappas på flaskor. Men vi kommer också att göra en mölska där, som alltså inte kommer att göras mobilt. I nuläget ser det ut som att produktionen av Mölska kommer att komma igång någon gång i slutet av Augusti, och att Mjödproduktion börjar någon gång i Oktober. Mjöden kommer dock att lagras under en ganska lång tid, så de första lanseras inte förrän någon gång nästa år. Den första Mölskan blir dock klar någon gång i år. Bryggverket för det är nästan helt ihopsatt och klart redan nu, men tillstånd kommer inte att finnas förrän någon gång i Augusti.

Bryggverk

Jag tror det får räcka så här till att börja med, men kommer nog att göra tätare uppdateringar i framtiden, där jag berättar om hur arbetet fortskrider, eller ta upp olika aspekter i större detalj.

Det var ett tag sedan som jag gjorde en uppdatering nu, och det är inte för att inget har hänt, utan snarare att jag undvikit att berätta om en plan som jag arbetat på ända sedan i början på året. Det finns så mycket att säga om den planen att det är väldigt svårt att bestämma sig för i vilken ände det är bäst att börja.

Jag får försöka att ta det kortfattat till att börja med, för att fylla in alla detaljer i senare inlägg.

Det handlar om en plan för mjödproduktion i Sverige, och produktionen kommer att ske på ett väldigt speciellt sätt. Det kommer att vara en rullande/mobil produktion som kommer att kallas för ”Expedition Lokalt Mjöd”. I praktiken innebär det att vi kommer att åka omkring i hela landet för at besöka biodlare i en lastbil vars ena hälft är ombyggd till en bodel, och den andra till ett mjöderi. Och mjödet kommer att jäsas på plats hos biodlaren, på dennes egna honung. Tre olika mjöd ska göras på varje plats, och varje sats mjöd som görs kommer att vara helt unik.

Lastbil

Lagring kommer dock att ske i en lokal i Hällefors, dit Mjödhamnen alldeles nyligen har flyttat sin verksamhet för att förbereda inför de kommande planerna.

Den nya adressen är:
Mjödhamnen AB
Industrivägen 7
712 30 Hällefors

Tel för närvarande är : 070-5447403

Lagerlokal

I Hällefors kommer två olika saker att göras. Dels kommer den mjöd som vi jäser mobilt att lagras där och tappas på flaskor. Men vi kommer också att göra en mölska där, som alltså inte kommer att göras mobilt. I nuläget ser det ut som att produktionen av Mölska kommer att komma igång någon gång i slutet av Augusti, och att Mjödproduktion börjar någon gång i Oktober. Mjöden kommer dock att lagras under en ganska lång tid, så de första lanseras inte förrän någon gång nästa år. Den första Mölskan blir dock klar någon gång i år. Bryggverket för det är nästan helt ihopsatt och klart redan nu, men tillstånd kommer inte att finnas förrän någon gång i Augusti.

Bryggverk

Jag tror det får räcka så här till att börja med, men kommer nog att göra tätare uppdateringar i framtiden, där jag berättar om hur arbetet fortskrider, eller ta upp olika aspekter i större detalj.

Lite nyheter inför sommaren
Lite Nya Bilder

Kommentarer

 
Kommentarer saknas

JOHAN PIHL

 

Johanskogen